Tatabányai Szakképzési Centrum
 Alapy Gáspár
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Főoldal

Szakképzési Hídprogram 2016/2017. tanévben

    A Szakképzési Hídprogramok azoknak a fiataloknak adnak esélyt és lehetőséget,  akiknek a tanulás korábban csak kudarcélményt adott, és emiatt nem tudták befejezni az általános iskolát, de már betöltötték 15. életévüket (Híd II.). A Hídprogram segíti őket abban, hogy bennmaradjanak vagy visszataláljanak az oktatás-képzés világába. A személyre szabott fejlesztő oktatás visszaadhatja önbecsülésüket, lehetővé teszi, hogy szakmát tanuljanak, megtalálják és megállják helyüket az életben. suk az oktatás.

Híd II. program: (2011. évi CXC. tv. 14 § (3) bekezdés):

    Ha a tanköteles tanuló általános iskolai végbizonyítvánnyal nem rendelkezik, de legalább a 6. évfolyamot sikeresen befejezte, és betöltötte a 15. életévét, akkor az általános iskola kezdeményezésére tanulmányait a Híd II. programban folytathatja. Ha a tanuló általános iskolai tanulmányait 7 évesen kezdte meg, vagy ha tanulmányait azért nem tudta teljesíteni, mert tartós gyógykezelés alatt állt, vagy tanulmányait külföldön folytatta, akkor e határidő egy évvel meghosszabbítható.

    A képzés kiscsoportos keretek között folyik, minimum 8 maximum 10 fő van az osztályban. A program végén komplex szakmai vizsgát tesznek a tanulók, és a sikeres vizsgáról részszakképesítést igazoló szakmai bizonyítványt kapnak. Ezt követően a tanuló vagy kilép a munka világába, vagy a szakiskolai szakképzési évfolyamokon felkészül a szakmai vizsga letételére. A Híd II. programunk 20 hónapos, ezt a tanulók alapkompetenciabeli hiányosságai indokolják.

    A komáromi Alapy Gáspár Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégiumban Híd II.-be lehet jelentkezni a 2016-2017-es tanévre az alábbi részszakképesítésekre

- textiltermék-összeállító leányoknak

- bevontelektródás kézi ívhegesztő fiúknak

A képzés időtartama: Híd II. (A-B) 20 hónap

    Kollégiumot minden rászoruló tanulónak tudunk biztosítani! Felvilágosítást az alábbi telefonszámon lehet kérni: 344-105

A jelentkezési lapot az intézményünkben kérjük leadni.

Tisztelettel:

Zsidi Henriett
igazgató

Elérhetőség
Iskola
Érettségi
Képzéseink
HÍD program
Felvételi
Események
Különös közzétételi lista
Letöltés